top of page

Chirurgie orală & Implantologie

Implantul dentar este conceput ca structură de bază pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, pentru susținerea coroanei sau a lucrarii dentare.

Implantul are atât efect funcțional cât și emoțional asupra stării de sănătate a pacienților, lipsa  dinților având un impact deosebit asupra calității vieții. În Clinica WHITE DENTAL prin implanurile realizate redăm pacienților noștri atât funcționalitatea dinților cât și estetica zâmbetului.

Toate tratamentele care includ și implant dentar sunt realizate cu maximă atenție și, ca dovadă a profesionalismului nostru, oferim un Certificat de calitate a serviciilor[1].

Ele  sunt dispozitive medicale confecționate din titan de inalta puritate, sunt menite a inlocui dinții extrasi si  se introduc in osul maxilar dupa ce se creaza un lacaș cu ajutorul unor freze de os. Dupa aceeea, trebuie așteptat 3-4 luni pentru a putea fi puse in funcție sau se pot incarca imediat, daca stabilitatea primara este corespunzatoare.

Chirurgie orala

In multe situații grosimea si inalțimea osului maxilar sunt insuficiente si ele trebuiesc augmentate. Astfel, cu ajutorul unor biomateriale (os artificial si membrana) se face creșterea dimensiunilor osului, fie inainte de implant, fie concomitent cu implantarea. Aceste biomateriale sunt foarte diverse si au indicatiile lor specifice. Ele se pot combina cu osul pacientului pentru a creste gradul de integrare. De obicei, timpul de asteptare pana la descoperirea implanturilor creste pana la 6-8 luni.

De asemenea, in unele cazuri, la maxilarul superior este nevoie de ridicarea membranei sinusale (sinus lifting) pentru a permite inserarea in siguranta a implanturilor. Aceasta este una dintre cele mai predictibile proceduri chirurgicale daca este efectuata corect si presupune si ea adugarea de biomateriale. Timpul de așteptare pana la descoperirea implanturilor este si de aceasta data de 6 -8 luni.

Chirurgia gingivala ocupa un loc aparte in preocuparile noastre de specializare continua, fiind absolut necesara in cazurile estetice care necesita alungire coronara si grefe gingivale,facand astfel ca prognosticul lucrarilor protetice  si a implanturilor sa creasca considerabil.

Alte tratamente chirurgicale se adreseaza infectiilor cronice din os cum ar fi chisturi, granuloame din jurul radacinilor, extractiei molarilor de minte inclusi.

 

[1] Oferta este detaliată în Documentul de certificare a calității tratamentelor efectuate.

bottom of page